dimecres, 21 de setembre de 2016

DINÀMIQUES A LA CLASSE DELS ZOMBIS

Resultado de imagen de DINAMIQUESLES DINÀMIQUES, ENCARA QUE ES FACIN DINS UN AMBIENT AGRADABLE I DE VEGADES UN POC LÚDIC, NO ES TRACTA DE FER UN JOC. TENEN UN OBJECTIU QUE VA MÉS ENLLÀ DE L'ENTRETENIMENT I NO SÓN MAI UN FI EN SI MATEIXES, SINÓ QUE SÓN UN MITJÀ PER ACONSEGUIR UN OBJECTIU.
EN MOLTES OCASIONS ENS AJUDEN A:
- DESENVOLUPAR CAPACITATS DIVERSES,
- SUPERAR DIVERSOS PROBLEMES D'ÀMBIT EMOCIONAL.
- MILLOREN LA COMUNICACIÓ I POTENCIEN DETERMINATS VALORS.
- MILLOREN EL PROPI TREBALL DE L'EQUIP.
AL LLARG D'AQUEST CURS DESENVOLUPAREN MOLTES DINÀMIQUES QUE EN DIFERENTS MOMENTS I SITUACIONS DE LES NOSTRES AULES ENS AJUDARAN A COHESIONAR MILLOR ELS NOSTRES GRUPS.
(US DEIXAM AQUEST ENLLAÇ PER SI VOLEU SABER MÉS SOBRE LES DINÀMIQUES DE TREBALL COOPERATIU QUE EXPLICA MOLT BÉ NA NÚRIA ALART. MOLT INTERESANT I MOLT GRÀFIC.)

PERQUÈ LES DINÀMIQUES DE TREBALL COOPERATIU?

                                    DINAMICA DE LA PILOTA                                   
EL PRIMER DIA D'ESCOLA ENS VAREM PRESENTAR I REUNIR TOTS EN ROTLLANA FENT AQUESTA DINÀMICA DE PRESENTACIÓ A ON TOTS ENS VAREM DONAR LA BENVINGUDA I VAREM RECORDAR ELS NOSTRES NOMS I DOS LLINATGES.
CLICA PER VEURE MÉS FOTOS


                                            DINAMICA DE LA TERANYINA                                    
VOLEM INICIAR EL TREBALL COOPERATIU PERÒ,  HI HA INFANTS QUE MANIFESTEN ALGUNES PORS I INQUIETUDS. PENSEN QUE SI FAN TREBALL COOPERATIU NO ES PODEN EQUIVOCAR I QUE A MÉS A MÉS ELS HI PREOCUPA MOLT NO PODER PLORAR. DAVANT AQUESTA ANGOIXA DECIDIM AGAFAR LA NOSTRA BOLLETA DE FIL I INICIAM DES DEL NOSTRE APRENENTATGE DELS CURSOS ANTERIOR " FER UNA TERANYINA".
COMENÇAM A ANOMENAR LES NORMES DE LA DINÀMICA. A COMENTAR ENTRE TOTS LES COSES QUE PENSAM. QUE HI HA DE VERDADER. QUE HI HA QUE NO ÉS DEL TOT CERT SOBRE EL TREBALL COOPERATIU. A MÉS A MÉS A CERCAR ESTRATÈGIES I SOLUCIONS DAVANT POSSIBLES MOMENTS D'ANGOIXA I D'AJUDA. ACLARIM PER DAVANT DE TOT QUE ME TROB EN COMPANYIA I QUE NO ESTIC TOT SOL, PERQUÈ FEIM FEINA EN EQUIP, QUE TINC EL MEU MOMENT I SEMPRE PODEM TROBAR UNA SOLUCIÓ. CERCAM AMB LA DINÀMICA DONAR RESPOSTES VÀLIDES I CLARES PERQUÈ FAREM TREBALL COOPERATIU DINS L'AULA  I QUE ELS INFANTS QUE SÓN MÉS SENSIBLES EN TOT MOMENT VEGUIN QUE NO ESTAN TOTS SOLS SINÓ QUE TANT ELS SEUS COMPANYS COM L'ADULT HI SOM A DEVORA PERQUÈ FORMAM UN EQUIP. PERÒ ÉS MOLT IMPORTANT COMENÇAR A COMUNICAR I VERBALITZAR QUÈ ME PASSA.I A DEMANAR AJUDA.
VAREM ACABAR AMB LA REPRESENTACIÓ DE LA DINÀMICA AL PAPER.
CLICA PER VEURE MÉS FOTOS

                                            DINÀMICA DE LA BUFETA                                    

AQUESTA VEGADA A PSICO PER FINALITZAR LA SESSIÓ APROFITAM UNA DINÀMICA MOLT SENZILLETA PERÒ A L'HORA MOLT DIVERTIDA.
ES TRACTA QUE PER EQUIPS PRIMER SENSE UTILITZAR LES MANS AMB UNA ALTRA PART DEL COS, EN AQUEST CAS ELS PEUS ES PUGUIN PASSAR LA BUFETA, HAN D'ANAR MOLT AMB COMPTE I NO POT CAURE EN TERRA.
L'ALTRA PART DE L'EXERCICI ÉS QUE L'EQUIP S'AIXECA I NOMÉS AMB LA PANXETA AGUANTEN TOTS LA BUFETA I MANA A L'ESQUENA HAN DE FER UNA VOLTETA PER TOTA LA SALA. L'OBJECTIU ES POSAR-SE D'ACORD EN QUINA DIRECCIÓ VAN TOTS PERQUÈ EL GLOBUS NO POT CAURE,
APARENTMENT UNA SITUACIÓ TANT SENZILLA A MÉS D'UN EQUIP EL DESESPERA MOLT JA QUE HAN D'INTENTAR VERBALITZAR MOLT,TREBALLAR L'AUTOCONTROL I LA PACIÈNCIA AMB EL SEU EQUIP. ANAR TOTS CAP A UNA MATEIXA DIRECCIÓ I TENIR LA DESTRESA AMB ELS PEUS NO ÉS GENS FÀCIL.
CLICA PER VEURE MÉS FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada